onsdag 2 maj 2012

Hellberg lånas ut till HK Country?

Det här är ju lite gamla nyheter men för er som inte har möjlighet att läsa SLA (Skaraborgs Allehanda) kan jag avslöja att det den 18 april skrevs:

Det mesta pekar på att Hellberg kommer lånas ut till HK Country i division 1 nästa år.
- Det var mer än vad jag visste. Hur svårt kan det vara att säga det till mig personligen först? Inte så kul att få reda på sånt via media.

Anton Hellberg
Född: 1992-05-25
Längd/vikt: 192 cm / 87 kg
Position: MV
Moderklubb: IFK Skövde
Övriga klubbar: -
Matcher: 8 (E)
Mål: -
Landskamper: 1 U, 15 J

Uppgifterna om Hellberg är hämtade från IFK Skövdes hemsida.

***

När jag ändå skriver om handbollen i Skaraborg kan jag även meddela att HK Guldkroken från Hjo vann kvalet och gick upp i division 2. Jag skrev tidigare på bloggen att den gamle IFK Skövdespelaren Johan Elf skrev på för sin moderklubb här på slutet för att hjälpa laget att ta klivet upp. Och det gick ju vägen. I DirektOff mot Halmstads HP IF vann Elfs gäng bägge matcherna. 

Inte helt otippat gjorde Elf flest mål för HK Guldkroken i de bägge matcherna. I först rundan vann laget hemmamatchen lätt med 31-20, där Elf svarade för 7 av målen. I bortamatchen blev det desto jämnare och det blev en uddamålsseger med 28-27. Elf satte 9 av målen.

***

Vi kör en nyhet till från Skaraborg. Slejman Karadag (tidigare IFK Skövde och j-landslaget) ser ut att göra comeback i handbollen efter att han varit med i tv-programmet Biggest loser. Han har tränat med både IFK Skövde och HK Country under säsongen men om han börjar igen blir det nog i en lägre division.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Djurgården drar sig ur allsvenskan.
http://www.ystadsallehanda.se/sport/article1624101/IFK-Ystad-tillbaka-i-handbollens-allsvenska.html

Anonym sa...

Haha Stockholms har gjort det igen Ricoh går upp men då måste Djurgården självdegradera sig. Vem kan ta Stockholmshandbollen på allvar. Glädjas kan däremot Ystad.

Janne sa...

Vad folk inte fattar är att RICOHs avancemang inte har ett dyft med Djurgårdens kräftgång att göra. Dom hade i tid delat på sig för att ett avancemang inte skulle ställa till problem. Djurgårdens degradering har med deras egna problem i föreningen. Kanske att storsponsorn företaget RICOH inte är så sugna på att pumpa in mer pen gar längre?...

Anonym sa...

Att Anton ska till country stämmer inte, finns andra som drar i honom!

Anonym sa...

Till Janne!Nej just det Richo och Djurgården har inget med varandra att göra. Finns absolut inget samarbete klubbarna emellan.

Anonym sa...

Richo är väl = Djurgården?


DIF Handboll ser över sitt seriespel inför nästa år

2012-05-02 19:24




På onsdagskvällen kallade Djurgården handbolls styrelse spelare och ledare för att lämna följande information




Föreningen har bett Svenska Handbollsförbundet om att bli nedflyttade till div 1.
Anledningen är att vi behöver tid och kraft att vidare utveckla konceptet kring talangutveckling samt se över och stärka de verksamhetsbitar som enligt plan har behövts varit igång. Ekonomin är såklart också en bidragande orsak till detta beslut. Det handlar om att ta ett steg tillbaka för att i framtiden komma tillbaka i en satsning som bär sig.

DIF Handboll har i sin plan att fortsätta utveckla talanger till elithandbollspelare. Att vi nu väljer att stanna av vår fortsatta etablering i allsvenskan är i syfte att knyta an de delar inom talangutvecklings konceptet som är bärande inför framtiden.
Vårt samarbete med Ricoh i i syfte att stärka Stockholmshandbollen kommer att fortsätta, vi ser även över möjligheterna för samarbeten med ytterligare föreningar som delar samma mål och ambition.

DIF handboll har startat upp bollskola på Östermalm med positiv respons och kommer fortsätta att utveckla detta.

Föreningen avser även under 2012/2013 stärka upp ytterligare kring barn- och ungdomsverkamhet i syfte att få handbolls intresset på Östermalm och närförort att växa.

DIF Handboll styrelse.