fredag 4 maj 2012

Så här ser division 1 norra ut 2012/2013

Så här kommer det alltså att se ut i division 1 norra nästa säsong:

HK Country
Borås HK 84
Djurgårdens IF HF
IK Cyrus
Mantorps IF HF
RP Linköping
IFK Nyköping
HK GP
Lidingö SK
Tyresö Handboll
IF Gauthiod
HK Silwing/Troja

Som ni ser är det en massa nya lag i serien. Tyresö Handboll lär väl se ut ungefär som den gångna säsongen antar jag förutom eventuella förluster/nyförvärv. Ett par spelare från HK Tyrold lär väl ansluta till att börja med.

Ska annars bli kul att se Borås HK 84 som ansluter från division 1 södra.  Ett lag som jag inte vet mer om än att de hade över 1700 personer på läktaren i en match mot IK Cyrus när Johan Petersson var med i Jönköpingslaget. Hoppas publiken fortsätter strömma till handbollen i Borås.

Kärt återseende blir det också med Djurgårdens IF HF som vi hade några härliga matcher mot för något år sedan i division 1 norra. För deras del ryktas det om att bröderna Espling försvinner från klubben, detsamma gäller Victor Bernhager. Man kan ju även fråga sig om spelare som Henri Auer, Torjus Björnstad (målbäst i DIF med 157 mål) och Tomas Tverin (skadad halva säsongen), för att nämna några, är sugna på division 1-spel. Om de, liksom några till, fortsätter blir de givetvis livsfarliga.

Mantorps IF HF har vi ju mött på försäsongen ett par gånger de senaste fyra åren, eller nåt sånt och där känner jag till ett gäng spelare. De gjorde bra resultat i kvalet nu senast.

Sedan har vi Lidingö SK som blir nygamla i serien och där känner jag förmodligen igen de flesta av spelarna. Deras starkast lysande stjärna är målvakten Anders Boqvist.

Av det jag såg av IF Gauthiod i deras kvalmatcher hade de väl en 3-4 spelare från tiden när IF Swithiod spelade i vår serie. Det är spelare som varit med förr och de bidrog med värdefull rutin.

Känns viktigt att HK GP gick upp nu när HK Eskil försvann så vi får ha kvar våra länsderbyn. Dessa brukar alltid vara lite extra (heja!) laddade. Utan att ha sett dem spela så vet jag att de har ett helt drös med lovande spelare. Alltså precis som vanligt när det gäller den föreningen. Spelare som Sebastian Hammar och Andreas Flodman har luftats i a-laget men även ynglingarna Daniel Ekman, Emil Andersson och Jesper Lindgren har fått känna på hetluften. Och jag har säkert glömt någon där.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Marcus Litborn kastas ut från IFK Skövde öppnar för spel i HK Country

Anonym sa...

DIF blir farmarlag till Ricoh....

Anonym sa...

Vem bry sej.

Anonym sa...

Många bryr sig för stockholmshandbollen är så mystisk