onsdag 20 januari 2010

V = Victory!

Seger med 34-28 alltså borta i Tyresö en sen tisdagskväll! Det smakade mumma och hade känts ännu goare om inte nån dum j**el lagt matchen samma dag som EM-premiären. Nu torskade ju Sverige på ett snöpligt sätt, men tycker fortfarande att den som la matchen igår ska ha en spark på pungen.

Lira i Nybodahallen är ju annars lite av en historia i sig, där de får tejpa golvet innan match på grund av hål och annat. Ljuset var obehagligt och det är i allmänhet inte en hall som inbjuder till några varmare känslor. Men det är lika förutsättningar för alla och egentligen inget att hänga upp sig på. Inledningen av matchen är helt ok från vår sida där vi löser deras offensiva försvar på ett bra sätt och framförallt är vi bra med bakåt även i denna match. Deras V9, Henrik Lundvall, var inledningsvis placerad på H9 men det hindrade honom dessvärre inte från att göra mål. Tycker dock att vi ändå får bort honom helt ok i matchen - trots det gör han 12 mål totalt sett med tre staffar inräknade! Imponerande får jag säga och jag blir inte förvånad alls om det är han som slutligen tar hem skytteligan i år. Men i övrigt har vi bra koll på dem hela matchen och det är egentligen bara i början av första och sen i en svacka i andra som Tyresö hotar ordentligt.

Det ska dock sägas att man blev jäkligt orolig när Hampus trampade snett i mitten av första halvlek. Han var visserligen punktad från start, men bakåt var han ruskigt bra och satte tonen för de andra. Men däromkring börjar Emil att läsa in skyttarna och framåt går det fortfarande helt ok. I andra halvlek fortsätter Emil att plocka in i princip det han ska ta och nån därtill vilket ger en trygghet. Framåt går det i stå vid vissa tillfällen, särskilt med kanske 10 kvar då de dubbelpunktar, men vi har en spelidé och mer styrt från bänken vilket gör att det aldrig blir riktig panik. Sen har vi ju Axel på kanten också... Vilken jävla match han gör! 9 mål varav 6 i andra halvlek. Men han är riktigt bra bakåt, i hemspringet och sedan då säkerheten själv i avsluten. Han var en kombination av Källman och Petersen igår och gjorde mål både från kanten, på kontring och från 9 meter. Riktigt kul att se får jag säga! Även Tobbe Johansson förtjänar beröm där han blev lite tuffare och grinigare på plan men även fokuserade på mål. Hela 7 spelmål är mer än godkänt och jag hoppas att han fortsätter på det här sättet. Tornler är bra ånyo i försvaret och Simon gör en gedigen insats.

Det som jag märker när jag skriver det här inlägget och när jag ser på förra matchen mot Tyrold är att det är fler som tar ansvar nu. Tidigare gjorde Hampus ofta bra ifrån sig framåt och så kanske en målvakt spelade grymt vilket räckte för seger ibland, men förlust ibland. De senaste matcherna har vi varit mer av ett kollektiv och det är på det viset man vinner matcher. Vi har flera talangfulla duktiga spelare trots den relativt tunna truppen. Genom de här segrarna har vi kvalplatsern i egna händer i allra högsta grad och fortsätter vi ska det bli svårt att stoppa oss.

Inga kommentarer: