måndag 18 januari 2010

Laddning!

Måndag och äntligen blev det fotboll, och äntligen vann gubbsen igen! Rätt klar marginal den här gången också. Viktiga kuggar som Rille och Gee fanns återigen på plats och kanske gav det lite extra pondus. Sen hade vi även Lungan och Hampus i bra form i vårt lag vilket gav spets till laget. Första delikatessen bjöd dock Jeppe på när han dundrade upp bollen i närmsta krysset från 9-10 meter. Men gubbsen bjöd på klapp-klappspel, skott ribba in av Rille och annat så det jämnade nog ut sig. Tänker inte nämna Tobbes släppfint och tunneln på mig som följd... nej, jag vägrar nämna det.

Men imorn är det match igen och en jäkligt viktig sådan. Dags att visa att fredagens match mot Tyrold inte var en isolerad händelse utan att vi är ett bra lag. Tyresö är på stark frammarsch och är många gånger ett bättre lag än tabellen visar. De var topptippade av många inför seriens gång och jag tror att de kommer klättra. En duktig skytt på V9 som skapade enorma problem för oss sist, men även flera andra bra. Den här gången lär de ha sin förstemålis också...

För oss handlar det om att få samma fina djupledsarbete i försvaret som vi fick i första halvlek mot Tyrold och våga VÅGA trycka med bollen i uppspelen. Vi måste våga vinna helt enkelt. Idag pratade vi om att vi börjar kolla klockan och ställningen med kvarten kvar och åtta bollar upp. Mot Rimbo hemma var det samma sak, och det dröjde inte länge i matcherna förrän det blev jämt igen. Det sitter i huvet och det är bara att intala sig själv att vinst är det enda som gäller.

Vi har en stark trupp med oss imorn till Tyresö och det ska bli jäkligt kul att lira igen. Vem som ska stå är alltid lika ovisst men jag och Emil är uttagna. Sen är det tydligen samma kollega som sist som kör MIObussen så det kan lika gärna bli en blixtinkallning av Smikel igen.

På övrigtfronten kan nämnas att Gee var nere på träningen och kastade lite boll samt stod i vägen på fotbollen några gånger. Skoj som tusan och det är bara att hoppas att hans knä svarar positivt på det här!

Inga kommentarer: