lördag 9 januari 2010

Så var vi igång igen

Ja, imorn smäller det igen för oss grabbar i IFK. Rimbo står för motståndet och det lär bli en holmgång igen. Senaste matchen missade jag men det blev ju en målfest så som det brukar bli när Rimbo spelar. Smike är ju inte med den här gången så det är upp till mig och Emil att försöka hålla nere antalet insläppta. Det är där nyckeln till segern ligger tror jag, då båda lagen släppt in mycket mål under säsongens gång.

I veckan som varit har vi både träningsmatchat och tränat vanligt för att försöka komma in i matchtempo igen. Resultatet mot Linköping vet vi ju och det vi tar med oss där är just att vi kom under 30 insläppta - vi släppte 27. Då testade vi dessutom ett försvarsspel i 6-5 för första gången som gjorde att vi släppte in onödiga bollar. Med lite skärpa i avsluten hade siffrorna sett annorlunda ut (ganska logiskt!). Mot Rimbo gäller det att ha kylan och sätta kompisen i läget. Bakåt är det tand för tand som gäller och en jäkla inställning.

De här första omgångarna efter jul kan mycket väl avgöra utgången på serien vad gäller kvalplatserna till Allsvenskan. Det skiljer blott fem poäng mellan tvåan Rimbo och sexan Tyrold samt fyra poäng mellan oss och Irsta på sjundeplats. Upplagt för dramatik alltså där det kan se ut precis hur som helst efter ett par tre omgångar. Vi kan dock bara råda över våra egna insatser och vinner vi de tre-fyra närmsta omgångarna har vi ett mycket fint utgångsläge för att ånyo nå kvalplatsen. Jag har även räknat ut att om vi vinnar alla matcher nu efter jul så är kvalplatsen säkrad. Tycker vi kör på det senare!

Inga kommentarer: