söndag 5 september 2010

Sammanfattning av Eskil cup

Tänkte göra en kort redogörelse för vår insats i cupen utan att gå in så värst mycket på detaljer i matcherna. Vi inledde mot finska BK46, som vi även hade i vår Tellus cup ifjol, men dessvärre var vi knappt på banan alls den matchen. Emil var visserligen riktigt bra, men han var det enda undantaget. Efteråt följde matcher mot Irsta samt Tyresö. Vi höjde oss mot Irsta utan att på allvar hota dem, men mot Tyresö föll vi tungt igen. På grund av det fick vi en match mot IFK Åbo idag där vi var tvungna att vinna för att få en kamp till. Men vi var konsekventa nog att förlora även den. Vi står upp halvdant mot de senare men faller på dålig kvalitet i avsluten mot slutet av matchen.



Vad kan vi då dra för slutsatser av den här cupen? Ja, att vi har tunn trupp det vet vi ju redan sedan innan. Och när killar i 17-årsåldern med endast division 3-erfarenheter ska stå upp mot tufft motstånd så håller det inte riktigt hela vägen. Och i handboll kan man inte vara nummer två i varje närkamp utan att resultaten springer iväg. Dock kunde vi kämpat hårdare än vi gjorde och hållit nere förlustsiffrorna. Jag tycker även att vi ska vinna kampen idag men det är som att vi har huvet i armhålorna och inte riktigt vill titta ut. Jag hoppas ändå att var och en av oss reflekterar över sina insatser i helgen och inser att det krävs jävligt mycket mer. Vi har hur som helst åtta raka förluster nu och som det tydligen sas från läktaren: "Nyköpings herrar är verkligen kassa". Haha, ja nog har vi inte imponerat på vare sig motståndare eller oss själva, men samtidigt har vi mycket mer att plocka ut. Tycker ändå att det finns några som utmärkt sig positivt där särskilt Stefan Germerud ser spelsugen ut. Kommer till bra lägen och står upp bra bakåt. Vi målisar har inte gjort bort oss, även om det förhoppningsvis finns lite mer att plocka ut även där i vissa avseenden. Idag tycker jag att Gee visar vilken tyngd han har och öppnade upp många fina lägen för skyttar samt vräkte in mål. De yngre hade även de stunder där de körde på respektlöst och jag hoppas att de fortsätter kliva på.

Våra motståndare då? Jo, Irsta såg trötta ut mot oss och kunde inte döda matchen så tidigt som de säkert ville och trodde att de skulle göra. Men de har ett stabilt spel och det ser rätt bra ut på målvaktssidan så nog har de möjlighet att hota uppåt. IVH såg rätt stabila ut också och "Boken" gör nog lite som han vill i den här serien. Eskil såg ruggigt stabila ut och lekte bort Irsta i någon form av semifinal under dagen. En enorm tyngd och två bra målvakter gör att de blir favoriter i år utan tvekan.


Våra damer då? Jo, de gjorde allt gott ifrån sig och knep två segrar varav den mot seriekonkurrenten NKIK känns viktigast. Missade dessvärre den matchen men jag vet att de drog ifrån med en fem - sex bollar och sedan höll på att tappa. Men att vinna en sån match tyder på styrka. Pratade lite med Jörgen Elmsäter idag som är ena halvan av den demonduo som tränar damerna. Han var klart nöjd med helgen och då främst med segern mot NKIK. De matcher som de förlorar är mot bättre lag. De kunde kanske stå upp lite bättre mot lag som Irsta och Guif B, men samtidigt är de trötta och möter bra motstånd. På frågan om vilka som stod ut mest nämnde han Joline och Behm men tycker att alla körde på bra. Av det jag såg kan jag bara hålla med. Sammantaget var det bra kört hur som helst.

Inga kommentarer: