tisdag 14 april 2009

Kör ett inlägg till!

Nu när jag inte har bloggat på nån vecka får jag ju försöka ta igen lite. Förra inlägget var lite bittert så jag ska kanske tillägga att vi i övrigt är nöjda med säsongen som varit. Vi börjar nu se fram emot att komma tillbaka mer erfarna och starkare nästa säsong. Det kommer att bli en tuffare serie än den som var, bland annat därför att jag tror att Rimbo kommer att ha mer att erbjuda än norrlandsgängen hade den här säsongen. Det finns till och med röster som menar att Rimbo är kandidat till kvalplats till Allsvenskan nästa år. Själv mötte jag Rimbo nån gång när de låg i fyran och redan då var de ruggigt effektiva framåt, men svaga bakåt - kanske typiskt för juniorer. Nu har de säkert vuxit till sig även bakåt och det ska bli roligt att möta dem i höst. Vassunda misslyckades dessvärre i kvalet mot Järnvägen. Det hade varit roligt att möta mina gamla lagkamrater men det där med kval är ju ett helvete ibland. Det var för andra gången de kvalade och med samma resultat.

Ett litet ljus i mörkret för mig är att min första förening Lidköpings HK lyckades kvala sig upp till tvåan. Vi kvalade fyra gånger i rad i slutet av -90 och början av 2000-talet men utan lycka. Efter kvalmissarna var jag med att spela ner LHK till fyran men nu är de alltså uppe i division 2. Flera som var med om de tidigare kvalmissarna var även med nu tillsammans med några nya unga spelare. Kul! Det visar att man som förening aldrig får ge upp målet på avencemang. Jag hoppas bara att vi i IFK inte måste vänta till 2015...

På tal om kval förlorade Djurgården med blott en boll mot IVH i Eriksdalshallen ikväll. Hittar inget om matchen än men resultatet var ju jämnt så det förslår! Kärra möter Heid imorgon och då får vi se vilka som är de gooooasste gubbarna i Göötet. Jag hoppas att Kärra vinner för då betyder ju det att vi är bättre än Heid och att vi typ hör hemma i Allsvenskan. För visst är det så det fungerar? Tydligen är det så folk har resonerat när de bedömde söderettan mot norr. Resultat från förra året i kombination med resultat från försäsonger slogs ihop och vips var vi ett gäng tomtar som tränar handboll i mån av tid. Så om Kärra vinner är vi åtminstone bättre än tolvan i Allsvenskan. GÖTT!

3 kommentarer:

glenn sa...

Tja!
En j-a tur att vi med våra 3000 universitetspoäng inte kunde tolka slutresultatet i LHK:s favör, men att det i praktiken var ett positivt resultat.

Eftersom jag har för mig att jag läst något om att elitseriens slutspel ska bli ett gruppspel där ettan möter sjuan fyra gånger på jämna datum utan fullmåne och poängen kommer räknas som antal offensiva fouls i sista tredjedelen... Ja, det är lika bra att ge upp och börja följa Fyrisfjäderns framfrart slaviskt istället. De vinner alltid!

pelle sa...

haha, ja det var klurigt värre där ett tag. men det var ju som vi spekulerade: LHK tappade sin tremålsledning, men i förlängningen vann de med en boll. roligt som sagt!

jo, jag hörde talas om den slutspelsidén, men jag fick för mig att det inte var spikat än. tror det blir pannkaka faktiskt. bättre som det är nu i så fall. men sedan kan det vara nog så roligt att följa fyrisfjädern i alla fall. som du säger vinner de ju allt och det är de rätt ensamma med av alla uppsalas idrottsgäng!

glenn sa...

Extra kul också att LHK slog ut Hisingen som tydligen är ett "elitlag" enligt egen utsago på sin hemsida. Undrar hur definitionen på "elitlag" lyder? Ytterligare ett exempel på att vi lever i våra egna verkligheter som vi konstruerar ibland med snuskigt lite inblandning från utomstående. Hur tänker de? Först ska vi försöka vinna en match i DM, sen ska vi ut i Europa! Eller så är det en ironisk klubb.

För övrigt har det varit ett ovanligt lyckat idrottsår vilket kanske inte säger så mycket. Sirius var väl i slutspel i bandyn för första gången på 25 år. Jag var på sista semifinalen mot Byn. 0-5 i paus. Semi i basketen. Stryk med 3-2 i matcher. Almtuna slog ut Mora i kvalet till Elitserien i hockey. Antar att du känner till den kvalserien? ;) Men helt rätt: Endast Fyrisfjädern vinner.

Vet inte om det nya slutspelsupplägget är klubbat men man kan ju ha det som i år också: Två veckors uppehåll mitt i slutspelet. Kan bara tänka mig hur vissa tränare tolkar möjligheterna till stenhård fys första veckan i det uppehållet.