tisdag 14 april 2009

Kanon och kalkon...

Idag var det dags för säsongsavslutning men då vi var träningslediga förra veckan inledde vi med att diskutera matchen mot Kärra. Ledarna var rörande överrens om att vi gjorde en av IFK-historiens bästa insatser men att den sura eftersmaken inte vill lämna gommen. Jag talar självklart om det magiska extramålet vid ställningen 24-29 i vår favör.

Det här är gamla nyheter och beskrivs bäst på vår hemsida men beskrivet korthet får Kärra ett extramål när de gör sitt 25 mål. Detta påtalas under match av spelare och publik, men secket är solklara med att det är rätt ställning och domarna låter efter ett spelet fortgå. Efter matchen påtalar vår ordförande händelsen igen men matchfunktionärerna är säkra på sin sak. Märkligt kan tyckas, då matchvideon klart visar att Kärra inte gör fler än 27 mål sammanlagt. Trist nog gäller inte vår protest till förbundet eftersom vi inte angav att vi skulle protestera inom 60 minuter efter matchen. Nog protesterade vi, men tydligen ska en protest fyllas i av vår coach. Detta missade vi i villervallan av känslor som då rådde. Förbundet vägrar därför göra något åt det men säger att de ska undersöka, utvärdera och använda det i utbildningssyfte. Hur nu det hjälper oss...

Det är ett fegt och flathänt agerande av förbundet när bildbevis av felagerandet finns tillhanda - det rätta vore ju att ordna ett omspel på neutral mark. Det är ju uppenbart att funktionärerna medvetet har ändrat i matchprotokollet och lagt till ett mål på en av kärraspelarna - troligen deras pivot - och sedan blånekat när de uppmärksammats på det. Enligt någon domaransvarig på Göteborgs handbollsförbund tillsätts funktionärer på förbundsnivå (eller hur det nu var) för att undvika partiska funktionärer. Men en av funktionärerna ska enligt uppgift ha suttit i en kärrakepa före match, så det ger jag inte mycket för.

Det är svårt att älta det här utan att låta som en dålig förlorare. I slutändan hade det där målet kanske inte gjort någon skillnad även om det kom i ett känsligt läge. Kärra har som lag gett ett mycket sympatiskt intryck och jag önskar dem all lycka till i deras strävan mot Allsvenskan. Vad jag har hört blev vi väl mottagna både som spelare och på läktarplats och jag vill inte kasta skugga på Kärra som förening. Jag känner ändå att förbundet måste agera här. Skriv åtminstone om resultatet till 27-32 och se till att de där funktionärerna aldrig får sitta i sekretariat igen. Förbundet måste visa att handboll inte är nån Kall E Yankasport!

Inga kommentarer: