söndag 14 december 2008

IFK - Hornskroken 32-28

Det var inte mycket som var värt att titta på idag när vi tog emot Hornskroken - med Emil Persson möjligen som enda undantag. På förhand var det här en sån där match man ska vinna utan problem, men som de flesta vet är det inte på förhand man vinner matcher; det är på plan. De senaste matcherna verkar vi haft svårt att förstå, eller åtminstone omsätta det i praktiken. Allt det som var dåligt mot Sikeå i förra matchen var ännu sämre idag.

Matchinledningen påminner även den om förra matchen då båda lagen utan större problem får byta mål med varandra. När vi går från 4-4 till 6-4 tycks det ändå som att det är vi som ska föra matchen. Men ICKE! Kroken gör en stark period och gör fem mål i följd. Det är Kroken som håller i taktpinnen och vi gör ett målvaktsbyte efter dryga femton. Eftersom jag själv har lepra i högerfoten fick Emil Persson chansen i A-laget igen. Han visade direkt att han var sugen och höll tätt i säkert 10 minuter vilket gav oss chansen att utjämna till 11-11. Sedan började vi byta mål ett tag till och halvlek skrevs till 14-14. Vet inte vad som sades i paus men i andra har vi fortsatt svårt att täppa till bakåt. Hampa gör lyckligtvis lite som han vill framåt och därför håller vi jämna steg. Det blir alltmer grinigt på plan, något som domarna faktiskt har en stor skuld till. Tycker inte att deras insats var berömvärd och allt som oftast var det Kroken som tjänade på domsluten. Dock ska vi vara proffesionella nog att inte låta oss bli så påverkade av det. Till slut gör det ingen skillnad om de dömer rätt eller fel då vi klagar ändå.

Trots allt börjar vi få bättre kontroll i slutet av andra och vi leder hela vägen in i mål. Emil gör en grym dubbelräddning mot slutet och Asp gör mål på allt. Slutligen vinner vi således med 32-28. Allt är inte dåligt idag. Två poäng är alltid två poäng, och genom att Persson idag spelade som han gjorde visar vi att det finns tre bra målisar att välja på. Asp hänger 14 mål idag och revancherar sig duktigt från senaste matchen. Faktum är att vi har 20 poäng av 22 möjliga inför juluppehållet vilket får anses rätt ok - eller?


Slutreflektionen är ju att det sög rätt hårt att inte få springa in här med de andra grabbarna idag. Nu gick det ju bra ändå och allra bäst för han som tog min plats. Måste jag vänja mig med läktarplats nu? Huvva... hoppas foten läker snabbt!

4 kommentarer:

glenn sa...

bitterljuv seger då förstår jag. ett ljus i mörkret: du slipper ju i varje fall idrottsskadecentrum och har därmed en chans att både få rätt diagnos och rätt behandling. ;) möjligen kan skadan ha ett samband med överstegsfintandet.

synd att du inte tog tillfället i akt och luftade din claes hellgrenska kommentatorsådra i klippet. men du kanske gjorde den förmodligen riktiga bedömningen att världen inte är redo för det än.

en förlust efter halva säsongen: sanslöst starkt!

pelle sa...

haha! ja de jävlarna vet bara hur man tar betalt. hade jag gjort en överstegsfint hade jag inte varit skadad idag. jag valde att gå rakt på och det straffade sig.

svårt att förbereda sig på något hellgren kommer med, men jag tänker inte SJUNKA så lågt.

ja, det har varit en sanslöst bra säsong så här långt. se till att trycka vassunda och vallentuna så kan ni ju ligga på en tredjeplats.

Anonym sa...

Så illa var det inte. Du låter lite deppig Pelle. Är det för tungt att inte få spela? Hur som helst ni kan bättre, men man måste också kunna vara glad när man vinner även om spelet inte ät det bästa.
Jag tycker ni är värda en stor eloge, för vad mi har bjudit oss på under den här hösten.

pelle sa...

Vi var och är glada över poängen vi fick igår, något annat säger jag inte. Men man måste kunna vara självkritisk också - jag tycker att laget kan prestera bra mycket bättre än så här. Ser man över säsongen som den varit hittils har vi gjort en fantastisk insats som vi alla är stolta över. Vi har nu ett jättebra utgångsläge inför fortsättningen. Får också tacka enormt mycket för stödet vi fått hittils på både hemma- och bortaplan av er supportrar. Det känns alltid stort att representera IFK mycket tack vare det.

Sedan är det väl alltid deppigt att inte få spela?