söndag 22 augusti 2010

Första matcherna

Då var första matcherna för säsongen avklarade och jag tycker att vi ska vara nöjda med insatsen. Det var en riktig c-pojksamling klockan 08.00 i Sporthallen. Vi klev på våra minibussar och for iväg mot Ljungsbro där RP Linköping och Hallby stod för motståndet.

Första kampen stod mot seriekollegan Linköping och det blev en märklig matchutveckling. Vi tappade snabbt till 0-3 och vände sedan till 5-3. Då hade det gått möjligen en 10 minuter in på halvleken. En halvlek som slutade 7-5 till vår favör. Bra försvarsspel och makalöst målvaktsspel av Emil var plustecknen, medan ett något fattigt anfallsspel var ett minus. De spelade dock bra och deras målvakt gjorde fina räddningar. I andra släpper det lite mer för båda lagen och ledningen skiftar ett par gånger. Mot slutet leder RP med två bollar, men vi är starka och vänder till seger med 18-17. En målfattig tillställning mellan två lag som ska mötas i serien. Kanske ville inget av lagen spela ut hela registret och kanske kommer det se annorlunda ut i kommande möten.

Nästa match kom blott en och en halv timme senare och därimellan skulle vi klämma i oss lunch. Hallby kom däremot utvilade och det i kombination med deras imponerande tyngd, avgjorde nog matchen mot slutet. Men till en början spelade vi klart jämnt med dem och trots att Simon lämnat och att vi spelade runt på samtliga gubbar, var vi med i 50 minuter och ledde faktiskt med ett par bollar med kvarten kvar. Sista tio orkar vi dock inte hålla emot och framförallt utnyttjar Hallby våra misstag framåt till att snabbt ställa om till kontring. Jag hade ingen större lycka på 6 metersskotten vare sig från kant eller m6 vilket bidrog till att de fick lätta mål, medan vi fick kämpa hårdare. Då tröt orken. Vi torskade nog med 7-8 bollar till slut, men jag är klart nöjd med matchen ändå och med tanke på att Simon, Tommy och Gee saknades så finns det en del kapital kvar att ta av.

Bakåt tycker jag att Viktor utmärkte sig positivt igår och även Martin, för att nämna de yngre spelarna. Men jag tycker att laget i stort löste sina uppgifter på ett bra sätt. Vi täcker upp bättre för varandra nu än vad jag tycker att vi gjorde i inledningen av förra året. Andréas har tagit med sig en aggressivitet till laget som smittar av sig. Vi vill smälla på, och vi vill ta bollen nu och det fick både Linköping och Hallby erfara. Det bådar gott!

Framåt behöver vi bli lite mer kreativa och igår saknade jag en riktig dyngskytt. Vi behöver lossa lite mer utifrån för att skapa utrymmen för genombrott. Men det är något som kommer! Och stundtals igår spelade vi med enorm finess och beslutsamhet. Särskilt Rilles inspel till Danne på linjen fastnade på näthinnan men det fanns mer positivt. Jeppe hade bra procent på kanten, Rille sprang och sprang och sprang. Simon och Andréas ser bättre och bättre ut tillsammans!

Någon som vet hur det gick mellan RP och Hallby? Skulle inte bli förvånad om RP vann, för Hallby imponerade inte mot oss även om siffrorna sprang iväg.

2 kommentarer:

fructis sa...

RP slog Hallby med 29 - 24

pelle sa...

Tack för infon!