lördag 13 februari 2010

Sicken fröjd!

Ja det var sannerligen en fröjd att vakna i morses och slå upp tidningen. "IFK hade härförare" löd rubriken och jag kan inte annat än hålla med. Hampus dunkar in 9 bollar trots att han är punktad en längre period i matchen. Emil Persson tog över burväkteriet och som han gjorde det! Men som jag har varit inne på tidigare vinner vi numera som ett lag; det är fler som bidrar till segrarna vilket gör det så mycket lättare och roligare.

Matchen inleddes annars på ett mycket tvekande och smått uselt vis vad gäller de båda lagens anfallsspel. Mycket bortkastat och de få skott som kom fram stoppades av målisarna. När det har gått en kvart leder vi med 4-2 och jag vänder mig till Rolle på bänken och undrar vad tusan det är som händer. Men sen börjar det lossna lite - dessvärre för Skånela som under en period gör 5-0 på oss och ställningen är 4-7 helt plötsligt. En liten oroskänsla infinner sig då vi har svårt att lösa deras sneda 5-1 riktad mot Hampus samtidigt som de har fått lite billiga mål. Men jag har för mig att vi tar en time out och helt plötsligt är det omvända roller. Vi börjar få räddningar, och kontringar och när det är 10 minuter kvar av första(!) halvlek ser Skånela riktigt trötta ut. Deras m9:or är snabba i fötterna men det finns hela tiden en vit-blå kämpe framför och skyfflar undan. Det blir stressade underjamare och där är ju Emil kanon att ha i kassen. När halvleken är slut har vi 13-7 och har gjort 9-0 på dem. Stämningen är nu kanonbra! Hela hallen lever sig med på läktaren och på bänken tjoar vi för fullt. Den här taggningen är så jävla skön att vara en del av.

I andra fortsätter vi att ha problem med målskyttet. De tar in en ny keeper som verkligen har en helt annan spelstil och det tar ett tag innan vi listar ut honom. Vi går ändå till 15-7 vilket är den största ledningen vi haft under matchen. Så tragglar vi fram och tillbaka och byter lite mål här och där. Emil är fortsatt bra och försvaret känns ruggigt stabilt. Men så börjar ju domarna att förstöra tillställningen. Vi får inget med oss framåt och sen åker vi på billiga utvisningar. Tobbe åker på en tvåa och Dalin får en snackis när han vänder sig mot Jögge och säger "Vad är det för nivå!?" Den kommentaren tyckte hockeyfrillastroppen var en mycket otäck kommentar och visade ut. VAD ÄR DET FÖR JÄVLA NIVÅ!?!??! Frågar jag då istället nu då där jag inte kan bil utvisad för det. Domarkontrollant på läktaren igår och jag hoppas fan att han rycker dem i örat. Vår publik är inte alltid den mest politiskt korrekta, men det känns som att domare kommer hit och ska försöka bevisa att de kan stå emot trycket. Det gör de genom att hålla en orättvis nivå till motståndarnas fördel. Är det rätt!? Vid ett läge döms det straff när Axel minskar luckan för deras kantspelare. Förklaringen till den straffen var: "Han tar bort läget för skytten" ... Med andra ord får man inte förvara sig. På andra sidan däremot kan man få putta på kantspelaren i läget utan att straff tilldöms. Usch!

Ja, sådan frustration jag har här och nu när jag skriver säger lite om den frustration som drabbade oss på matchen. Naturligtvis började vi därför tappa vår ledning och den är så liten som tre bollar vid ett läge. Skånela har nämligen gått ut på tvåpunkt på Hampus och Simon vilket gör det svårare för oss framåt. Vi blir ideligen varnade för passivt spel vilket känns märkligt. Med kanske 8-9 minuter kvar står det 21-18 på tavlan (tror jag). Då börjar vi kunna göra mål igen och slutligen vinner vi med 27-20. Grym glädjeyra!

  • Vill börja med att tacka publiken och framförallt vårt värdlag för grym stämning. Kändes som att ni var lika laddade som vi var!
  • Hampus och Persson var kvällens mest lysande spelare men alla drar verkligen sitt strå till stacken. Melcher och Stefan gör exempelvis ett fint jobb på högerkanten, och när Dalin kommer igång i andra (han var tvungen att snacka sig varm först) gör han några viktiga baljor.
  • Stefans kantavslut i andra där han flippar målisen var nog kvällens snyggaste. Det alternativt Tommys knorr efter en fin framspelning.
  • Kul att min gamle lagkamrat Aris Sanchez fick pris som bäste lirare i motståndarlaget. På något sätt en perfekt tillställning där vi vinner samtidigt som han prisas. Han är en grym människa som efter att ha gått på en propp av Hampus bara säger: "Bra bra!" Inga sura miner utan bara ärlig kamp.
  • Skånelas tränare kommer efter matchen fram till Stefan och berömmer Persson i kassen. Efter att ha sett honom mott Rimbo borta samt de två mötena med SIF menar han att Emil måste vara seriens bästa målvakt. Det säger lite om den konkurrensen man måste stå ut med! Kan dessutom säga att Smike kommer ner på torsdagens träning och stänger totalt.
  • Återigen en bra försvarsinsats och när släppte vi in 20 senast?
  • Märktes även att det var en match som det hängde mycket på. Första kvarten var ruskigt nervös med tappade bollar och slarviga avslut. Så skönt att vi är det lag som drar det längsta stråt! Nu är förhoppningsvis Skånela avhängt och vi kan fokusera på att stänga vägen för Irsta.
  • Fotboll på måndag! TVÅ MÅNDAGAR I RAD!!!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

gott att se att ni vinner,ser fram emot mötet om 2 fredagar.Blir viktigt. Kul värre. Lycka till!

pelle sa...

tycker också att det är jätteskönt att vi vinner! ni behöver absolut inte vinna något mer... Men jag hoppas på en trevlig tillställning den 26:e!

Bryt FLERA ben! haha