fredag 29 april 2011

Sonny: Jag vann skytteligan!

Man kan inte göra alla lyckliga, eller hur är det man brukar säga? Skytteligan som publicerats här i etapper de senaste dagarna ljuger inte. Det är målen som räknas. Men nu när Lidingös Sonny Östermark gjort en sådan enastående uträkning tycker jag också att den är väl värd att komma med här.

Sonny har sätt det hela ur ett annat perspektiv mot vad jag har, när jag sammanställt alla mål. Så här säger Sonny till bloggen:

- Såg hur ni har presenterat skytteligan. Jag har räknat lite på det och kommit fram till att jag faktiskt vann skytteligan ganska överlägset. 3,5 mål i snitt på 27 min speltid per match blir 7,3 mål per match (hel match). Spelade också bara 16 matcher vilket innebär att om jag spelat alla matcher hade jag gjort 154 mål denna säsong. Sen spelade jag även med bara en axel hela säsongen så då kan man också lägga på några mål till. Med två axlar blir det ju dubbelt så mycket? Alltså kan man säga att jag gjorde 308 mål denna säsong eller hur?

Gör om gör rätt!


Sonny är besviken på bloggens uträkning av skytteligan.

Sonny tror inte han är ensam om problemet.

- Kanske fler än jag som har blivit felbehandlade.

- Jag har inte kört antalet mål i relation till antal matcher när jag räknade ut skytteligan. Bara antal mål rakt av, sade jag.

- Och därför är den inte rätt uträknad. Jag vann skytteligan! dundrar Sonny tillbaka.

4 kommentarer:

Stina sa...

kanske dom hade ett liknande sätt att räkna i dom där matcherna där dom uppgett fel resultat, kanske ni ska fråga dom hur man ska räkna på riktigt
;)

Anonym sa...

Spela med en axel? Hade ha den andra hemma?

JO sa...

Får Axel Finn målavdrag då för han spelar ju med 3?

Söderberg sa...

Haha. Den var bra JO. Det måste i sådana fall även gälla vår alldeles egna Axel "Shoulder" Eriksson.