torsdag 2 december 2010

Dan före dan!

Ok, kära läsare. Idag är det dan före Handbollsfredag. Imorgon kommer hårdsatsande Skånela på besök. Vi har spelat mot Skånela fyra gånger (säsongerna 08/09 samt 09/10) sedan vi gick upp i division 1. Under vår första säsong i ettan, 07/08, spelade Märsta-laget i Allsvenskan men åkte alltså ner ett snäpp till säsongen efter. Av dessa fyra matcher har vi vunnit samtliga.

Men imorgon är det ny match. Märsta-laget kommer med, i princip, ett helt nytt lag. På pappret ett mycket bättre lag än tidigare och de borde gå upp i Allsvenskan hur lätt som helst, egentligen. Nu visar tabellen någon annat och det är tydligt att namnen på pappret inte alltid avgör matcherna. Här har ni i alla fall några av spelarna vi måste se upp med, som Skånela värvat till denna säsong:

V9: Jesper Östlund har återvänt efter spel med OV Helsingborg. De låg i Elitserien förra säsongen men Jesper återvände till Skånela, skadebekymmer, efter drygt halva förra säsongen. Spelar även en del på M6. Förutom Jesper har Skånela också lillebror Östlund, Viktor, i laget på samma position. Viktor spelar även i j-landslaget och gör det med framgång så de är bra rustade på V9.

M9: Jimmy Karlsson återvänder efter spel i Elitserien med Hammarby. Riktigt bra nyförvärv.

H9: Kacper Wydmuch, vänsterhänt skytt, återvänder efter spel i Elitserien med Ystads IF. Tungt nyförvärv med bra skytte.

Skånelas niometersuppställning kan man med lätthet säga att den håller hög allsvensk klass. Den skulle väl inte göra bort sig i Elitserien heller med tanke på att alla utom j-landslagsmannen spelat på den nivån.

M6: Axel Fihn från Tyrold. 207 cm lång bjässe som blir en rejäl utmaning. Svårstoppad förra säsongen i Tyrold. Han har en bra kroppstorlek för att bereda väg för sina medspelare samt stoppa motståndare.

Sedan har Skånela säkert värvat några andra bra spelare också men dessa spelare, här ovan, är väl de mest omskrivna här under hösten runtom på andra bloggar/medier. Kvar sedan tidigare år har de väl ett gäng spelare som vunnit både pojk- och junior-sm så då förstår ni att det inte är några dussinlirare på bänken heller.

Annars är det vi som är IFK Nyköping. Vi tror på det vi gör. Med eller utan Asp. Det är vi som matchas imorgon som ska göra det. Inte några skadade eller avstängda spelare. Kom ihåg matchen mot Ricoh!

Kolla även in filmen inspring och presentation som jag redigerat om. HANDBOLLSFREDAG är det nu på alla ställen på bloggen!




PS. Skånela, ta med er eget dasspapper till hallen ifall ni behöver uträtta sådana behov. Man kan aldrig veta, eller hur Asp? DS.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fullt lag mot Skånela? Skuthälla och Asp comeback?

Söderberg sa...

Blir väl inget spel för Skuthälla hitom jul.

Asp kanske kan bli spelklar men det troliga är att han står över morgondagens match. Det är upp till RIN (Riksidrottsnämnden) att besluta om han blir spelklar imorgon. Det beslutet lär dyka upp under morgondagen.

Förutom dessa herrar verkar vi vara på G igen, utan Gee. Fast Gee kanske kan vara med. Det får Gee avgöra ikväll om han är på G inför matchen imorgon.

Viktor har ju annars trampat igång här i veckan efter sin operation. Kanske att han gör comeback. Det visar sig efter kvällens träning.

Anonym sa...

Vad har Asp gjort för att förtjäna sin avstängning?Förresten varför hejar visa i nyköping mot väggen? Nån sed lr?

Söderberg sa...

Det var väl vissa språkförbistringar mellan Asp och domarna i bortamatchen mot Silwing/Troja. På den vägen är det.

Att heja mot väggen har levt länge i IFK. Hela historien kan jag inte personligen men det är väl en fin grej gentemot sponsorerna som sitter där på väggen, eller? Bra att har rutinen inne också ifall man helt plötsligt skulle spela på en arena som har läktare på bägge sidor. Då har man liksom det där inövat redan.