torsdag 27 augusti 2009

Tellus Cup!

Torsdagsträningen brukar kunna väcka en och annan fråga såsom: varför är alla på plats över en kvart innan träning börjar?, när ska Simon börja värma upp nere i foajen? hur mycket tid ska läggas på spel och hur mycket tid ska läggas på prat prat prat och lite mera prat om kombinationer och försvarsspel?

Svaren är att damlaget tränar innan oss på torsdagar; Simon börjar värma ungefär 18.55 (träningen börjar 18.45) och vi pratar och spelar 50-50. Varför det måste tjatas så mycket om kombinationer förstår jag inte när det bara borde vara att hoppa högt och skjuta hårt i kryssen. Men så är jag ju blott en slips och övergav det där med spelförståelse redan som c-pojk.

Imorn börjar Tellus cup här på hemmaplan och redan dagen innan kallar folk det för den mest magnifika hansbollshändelse på svensk mark sedan svenska landslaget tog EM-guld 2002. Lagen på herrsidan är BK 46 och Atlas Vanda från finska högstaligan samt Hallby och Eskil från Allsvenskan. Ja, och så vi då såklart. På damsidan kommer Hallbys damlag från divison 1, Eskil divison 2 samt vårt damlag som befinner sig i trean. Det kommer alltså vimla av talangfulla spelare av båda könen i Sporthallen.

Ska bli riktigt kul med en handbollshelg här på hemmaplan samt att vi kommer ställas mot bra motstånd. Kul också att se hur Eskils lag ser ut nu inför kommande säsong. Deras konkurrenter IFK Tumba och IVH Västerås impregnerade inte särskilt förra helgen. Tråkigt nog ville inte Eskil och Hallby möta varandra före serien då de tydligen vill ha lite hemligheter för varandra. Oklart om de kommer kräva ögonbindlar på det laget som inte spelar... Men desto roligare att ha finnarna här och banketten på Tellus kan bli mycket intressant. Sist när det bara var ett lag här tömdes spritlagret på Seaside och då hade vi bara ett lag på besök. Nu är det alltså två vilket borgar för festkvalitet!

Inga kommentarer: